Hirdetés
Hirdetés

Haragosaira gyújtotta a házat – letartóztattak egy miskolci nőt

| 2020. 04. 11. | 18:02:00
A bűncselekményért akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható.
Haragosaira gyújtotta a házat – letartóztattak egy miskolci nőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés és a sértettek megfélemlítésének, befolyásolásának veszélye miatt egy hónapra elrendelte a Miskolci Járábíróság április 11-én annak a nőnek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint felgyújtott egy miskolci családi házat azért, hogy megölje a lakókat.

A nyomozás eddigi adatai szerint a nő előző éjjel felgyújtott egy kanapét haragosai miskolci családi házának teraszán, miközben a házban öten tartózkodtak. A tűz átterjedt a lakás tetőszerkezetére is. A család tagjai felébredtek és kimenekültek a házból. A lángokat a tűzoltók oltották el. A bíróság tájékoztatása alapján a gyanúsított a gyújtogatást megelőző napokban többször is okozott tüzet a család házának udvarán. A lángok azétterjedését minden esetben a tűzoltók akadályozták meg. A helyszín átvizsgálásakor a családot fenyegető levelet találtak.

A gyanúsítottal szemben több ember, köztük14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Ilyen bűncselekményért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A bíróság határozatát a gyanúsított és védője megfellebbezte.

Hirdetés
Hirdetés