Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Internetes vásárlókat csaptak be, borsodi szála is van

| 2020. 05. 27. | 12:44:00
Országszerte vannak sértettek, milliós a kár.
Internetes vásárlókat csaptak be, borsodi szála is van
Hirdetés
Hirdetés

Csalás megalapozott gyanújával nyomoznak egy 14 fős banda ellen, a tagok internetes vásárlókat tévesztettek és károsítottak meg országszerte. A bűnügyről a Békés megyei rendőrség május 27-én számolt be. A gyanúsítottak egyikét, egy Borsod megyei férfit már februárjában elkapták, ő azóta egy korábban megkezdett szabadságvesztés-büntetését tölti. Márciusban egy budapesti nőt és négy társát állították elő, ketten jelenleg is letartóztatásban vannak. Május 26-án Budapesten és Hernádon újabb nyolc gyanúsítottat fogtak el, többen őrizetbe kerültek.

A csoport úgy csapott be interneten vásárlókat, hogy nagyértékű dolgokat hirdettek meg egy népszerű oldalon, például mobilházakat, mobilgarázsokat, munkagépeket, konyhabútort, szerszámokat. A hirdetésekre jelentkezőkkel telefonon egyeztették a feltételeket, ennek során olykor több százezer, esetenként több mint egymillió forintot kértek előlegként. Ám hiába kapták meg az átutalt összegeket, nem küldték el az ígért dolgokat. 

A csoportban mindenkinek megvolt a szerepe. Volt, aki a hirdetéseket adta fel és egyeztetett a leendő vásárlókkal. Más olyan embereket szervezett be, akik hajlandóak voltak bankszámlákat nyitni, és az arra érkező összegeket valammenyi díj fejében átadni a csalássorozat irányítóinak. 
A rendőrség még dolgozik azon, hogy az összes sértettet és bűnelkövetőt felderítse.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés