Két fiatalt szúrt halálra Budapesten – videó a gyanúsítottról

MTI

2020.05.22. 16:47

Két fiatalt szúrt halálra Budapesten – videó a gyanúsítottról
A gyanúsított most töltötte be a 18-at (Fotó: Police.hu)

Nyílt utcán ilyen brutalitással elkövetett esetre nem emlékszik az életvédelmi nyomozó.

Hirdetés

Három embert hallgat ki a rendőrség gyanúsítottként a május 22-re virradóan, Budapest belvárosában történt kettős gyilkossággal összefüggésben: egy 18 éves fiatalt több emberen elkövetett emberölés, két társát pedig felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt – közölte Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője.

Az alezredes elmondta: hajnali 3 óra 40 perckor kaptak bejelentést arról, hogy az V. kerületben, a Deák tér melletti úttesten csoportos verekedés történt. A rendőrök öt percen belül a helyszínen voltak, ahol két fiatalt találtak szúrt sérülésekkel, mindketten a helyszínen életüket vesztették. Az elkövetők elmenekültek, de a rendőrök a személyleírás és ruházat alapján a bejelentéstől számított 10 percen belül elfogták a késeléssel gyanúsított fiatalt, aki épp csütörtökön töltötte be a 18. életévét. A fiatalember útközben eldobta a bűncselekményhez használt kést, ám azt a rendőrök egy autó alatt megtalálták. 

Gál Sándor arról is beszélt, hogy az eddigi adatok szerint 10 fiatal verekedett össze, két, egymástól független, egymást nem ismerő társaság tagjai, akik 16 és 23 év közötti férfiak voltak és valamennyien budapestiek.

Hozzátette: azt a nyomozás során kell tisztázni, hogy miért verekedtek össze és mi váltotta kis a súlyos bűncselekményt. Kérdésre válaszolva később azt mondta: az eddigi adatok szerint „ad hoc jellegű történet zajlott”. Nagy létszámú csoportról van szó, kamerafelvételek alapján elemzik hogy történt pontosan a bűncselekmény. A két elhunyt fiatalon kívül más nem sérült meg.

A két társaság tagjairól szólva az alezrdes elmondta: 90 százalékuknak van rendőrségi múltja, jellemzően garázdasággal, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt kerültek a hatóság látókörébe. Közéjük tartozik a késeléssel meggyanúsított fiatal is. Kérdésekre válaszolva kijelentette: a fiatalok a rendőrökkel együttműködőek.

Gál Sándor öt éve tölti be mostani pozícióját, de nyílt utcán ilyen brutalitással elkövetett esetre nem emlékszik.

A késeléssel gyanúsított fiatal két társa tudta, hogy van kés az elkövetőnél, mivel azt a bűncselekményt megelőzően, órákkal korábban a tőlük kapta. Azonban arra semmilyen adat nem merült fel, hogy ezt tudatosan, egy előre tervezett bűncselekmény céljából adták volna neki. A másik társaság tagjainál kés nem volt.

rendőrségBudapestemberölés

Szóljon hozzá!

Hirdetés