Hirdetés

Hirdetés

Vádat emeltek a miskolci szájmaszkos rablás miatt

Borsodihir.hu

2020.05.28. 10:20

Vádat emeltek a miskolci szájmaszkos rablás miatt
A játékpisztoly alkalmas volt a megtévesztésre (Fotó: Freepik)

Három sajószentpéteri férfi vitt el pénzt, ketten nem kérték a részüket.

Hirdetés

Börtönbüntetést kér a Miskolci Járási Ügyészség arra a három férfira, akik 2012 nyarán kiraboltak egy miskolci üzletet.

A vádirati tényállás szerint a terheltek közül ketten testvérek, egyiküknek egyedül kellett gondoskodnia három gyermekéről, miután elhagyta az élettársa. Szegénységben éltek, ezért határozták el, hogy bűncselekménnyel jutnak pénzhez, a tervezésbe egyikük barátját is bevonva. 

A trió 2012 júliusában Sajószentpéterről Miskolcra utazott játékpisztollyal, orvosi szájmaszkkal, hátizsákkal. A városban sétálgatva kutattak megfelelő hely után, míg végül egy kisboltot választottak. Ketten vásárlást színlelve bementek felmérni a terepet, majd egyikük a maszkban, társa kendővel takart arccal a bevétel átadását követelte a boltostól. A nyomaték kedvéért a lőfegyverhez hasonló játékpisztoly is előkerült, míg a harmadik tettes kint figyelt.

A megfélemlített eladó 38 ezer forintot adott át, amivel a vádlottak távoztak, az előzetes megegyezés szerint külön-külön mentek a helyi távolsági buszpályaudvarra. A maszkot útközben eldobták.
Sajószentpéteren úgy döntöttek, hogy a zsákmány legyen a gyerekeit egyedül nevelő apáé.

A három férfi közül ketten jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak, a harmadik bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyészég vagyonelkobzást is kért a 38 ezer forint erejéig.
MiskolcSajószentpéterrablásügyészség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés