Vádemelés: rendszám nélküli autóval furikázott Hejőbábánál

borsodihir.hu

2020.05.21. 09:58

Vádemelés: rendszám nélküli autóval furikázott Hejőbábánál

Hárman is bűncselekményt követtek el ugyanazzal a kocsival.

Hirdetés

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a napokban a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség három férfival szemben. A vádirat szerint, az egyik férfi 2019. április 20-án

vásárolt egy személygépkocsit, majd otthonában az autó rendszámtábláit leszerelte.

Két héttel később a férfi a forgalomból ki nem vont, rendszámok nélküli gépkocsit eladta. A vevő az adásvétel napján az autót szívességi használatra átadta egy másik férfinak, aki a rendszámok hiányával mit sem törődve közlekedett az autóval, míg végül Hejőbába külterületén a rendőrök intézkedés alá vonták.

Mivel a törvény az egyedi azonosító jel – jelen esetben a rendszámtáblák – eltávolítását, az eltávolított egyedi azonosító jelű dolog megszerzését és az azzal való rendelkezést is büntetni rendeli, így a három férfi önállóan értékelendő cselekményeivel az eljárás tárgyát képező bűncselekmény szinte valamennyi elkövetési magatartását megvalósította.

A járási ügyészség vádiratában a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.
vádemelésHejőbábarendszám

Szóljon hozzá!

Hirdetés