Hirdetés
Hirdetés

Csak benéztünk, mondták a kazincbarcikai tolvajok

| 2020. 06. 30. | 12:56:00
Két férfi került előzetesbe, mert a gyanú szerint kifosztottak egy mozgáskorlátozott nőt.
Csak benéztünk, mondták a kazincbarcikai tolvajok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, továbbá a sértett befolyásolásának veszélye miatt elrendelte a Miskolci Járásbíróság annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik a gyanú szerint besurrantak egy kazincbarcikai lakásba. Az ügyben a 38 és 31 éves gyanúsítottak ellen kifosztás és magánlaksértés bűntettek miatt nyomoz a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség június 30-án közölte: a gyanú alapján a páros június végén, a hajnali órákban egy lakóépület földszinti lakásainak bejárati ajtajait próbálta nyitogatni, amikor találtak egy, csak kilincsre zárt ajtót. Bementek a lakásba kutatni, így találtak rá egy állandó ápolásra szoruló, mozgáskorlátozott, oxigénpalackot használó nőre, aki éppen aludt. Az egyik férfi a szobában felvett egy mobiltelefont, 6 ezer forintot, valamint egy bankkártyát, majd átmentek volna egy másik helyiségbe, ám a nő fia felébredt a zajra. „Csak benéztünk”, mondták a hívatlan vendégek, és elmenekültek.

A két férfit Kazincbarcikán, a buszvégállomáson állították meg a rendőrök, a korábban büntetett gyanúsítottak hiába próbáltak szabadulni a mobiltól, a készülékét megtalálták. A nyomozás során a kifosztott nő magánindítványt terjesztett elő magánlaksértés bűntette miatt.

Hirdetés
Hirdetés