Hat évet kérnek a rendőröket fenyegető borsodi férfira

Borsodihir.hu

2020.07.21. 15:46

Hat évet kérnek a rendőröket fenyegető borsodi férfira
A férfit meg is bilincselték (Fotó: Police.hu)

De ehhez a beismerő vallomása is kellene.

Hirdetés

Vesztegetés, hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés vádja miatt – előkészítő ülésen történő beismerés esetén – 6 év börtön kiszabását kéri az ügyészség azzal a borsodi férfival szemben, aki idén tavasszal előbb lefizette volna a vele szemben fellépő rendőröket, majd egyiküket megfenyegette. 

Az ügyészség július 21-én közölte, a vádirat szerint a 65 éves elkövető egy ismerősével az élettársához autózott ittasan, amikor árokba borultak. Mindez áprilisban, már a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején történt, de a férfi nem adott magyarázatot a rendőröknek arra, hogy miért szegte meg a kijárási korlátozás szabályait. A rendőri eljárás megúszása érdekében többször pénzt ígért az egyenruhásoknak, mire ők közölték, vesztegetés miatt előállítják. A férfi ekkor megöléssel fenyegette az intézkedő zászlóst annak családját is emlegetve, miközben fenyegetően indult a rendőr felé. A vádhatóság tájékoztatása alapján a rendőrök ezt követően testi kényszert és bilincset alkalmaztak, miközben a terhelt trágár módon szidalmazta, fenyegette őket.

Az őrizetbe vett férfi a kihallgatása során tagadta a bűncselekmények elkövetését. Később a bíróság a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel elrendelte a többszörösen büntetett, más szándékos, erőszakos bűncselekmények miatt amúgy is eljárás alatt álló gyanúsított előzetes letartóztatását.
MiskolcvádemelésHivatalos személy elleni erőszakvesztegetésbecsületsértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés