Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés a baseballütős miskolci támadó és társai ellen

| 2020. 07. 07. | 15:27:00
Utcai verekedés életveszélyes fejsérüléssel.
Vádemelés a baseballütős miskolci támadó és társai ellen
Hirdetés
Hirdetés

Emberölés bűntett kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség két-két miskolci férfi és nő ellen egy 2018. őszi bűneset miatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség július 7-én közölte: az egyik vádlott átment egy szomszédos házba, ahol az ott lakók italoztak, zenét hallgattak. A férfi fölényeskedett, kihívóan viselkedett velük, mire egyikük verekedni hívta.

Kimentek az utcára, majd a vádlott hazaszaladt, és egy baseballütővel, továbbá több, botokkal felfegyverkezett családtaggal tért vissza. Akkor valamennyien rátámadtak a verekedés egyébként erősen ittas kezdeményezőjére.

Egy hozzátartozó a férfi segítségére sietett, de leütötték, egy másik rokon a karján sérült meg. A baseballütős férfinak és egy nőnek azért is felelnie kell, mert a sértettek megölésére utaló kijelentéseket tettek. A leütött ember többszörös koponyacsonttörést, vagyis életveszélyes sérülést szenvedett.

Valamennyi vádlott előzetes letartóztatásban várja a büntetőeljárás folytatását, az ügyészség börtönbüntetést kért mind a négy elkövetőre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés