Séfőrnagy megmondja, mennyit ér a plédszéf

Borsodihír

2020.08.07. 13:45

Séfőrnagy megmondja, mennyit ér a plédszéf

Az nem érv, hogy már nagyanyáink is ezt a módszert alkalmazták a tolvajok ellen.

Hirdetés

Hogy mit vigyünk a strandra, a tópartra? Csak a legszükségesebbeket és túrófánkot - a nyári készülődéshez nyújt vagyonvédelmi receptet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója.

A gasztroblogger Séfőrnagy bűnmegelőzési receptje szó szerint pénztárcabarát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a strandokon, tópartokon történő lopások megelőzése érdekében felhívja a figyelmet, hogy az értékek megóvása közös feladatunk. A strandolók fokozott figyelemmel védjék tulajdonaikat.

A pléddel, törülközővel letakart irat, pénz, telefon nincs biztonságban; a plédszéf nem elég! Használják az értékmegőrzőket!

Csak a szükséges eszközöket vigyék magukkal a strandra, tópartra. A nagyobb értékeket, ékszereket, készpénzt hagyják otthon. Séfőrnagy túrófánkját viszont ne hagyják otthon!

A pénztárcabarát túrófánk:

  • 24 dkg liszt (három részletben hozzáadagolva)
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás

Elkészítés:

 Az elkészítés olyan egyszerű, mint strandolás előtt az ékszereket otthon hagyni. A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük. Nem keverve össze azonban azt a tényt, hogy az úgynevezett „plédszéf” nem nyújt akkora biztonságot, mint az értékmegőrző. Az alapanyagok összegyúrása után kisebb gombócokat formálunk, amelyeket a felhevített olajban aranybarnára sütünk. S, ha már a túrófánkjaink aranybarnák, és értékeink is biztonságban vannak, magunk is elérhetjük a kívánt színt, természetesen a megfelelő faktorszámú napvédő használatával - tanácsolja Séfőrnagy. Sok bosszúságot megelőzhetünk, ha hallgatunk rá.

Bűnmegelőzési tanácsok

Szóljon hozzá!

Hirdetés