Hirdetés
Hirdetés

Szigorúbban büntetné az ügyészség a nőfuttató miskolci férfit

| 2020. 08. 10. | 16:56:00
Egy kizsákmányolt tinédzser végül fellázadt, szólt a rendőröknek.
Szigorúbban büntetné az ügyészség a nőfuttató miskolci férfit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Eltúlzottan enyhének” találja a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a Miskolci Törvényszék által nemrég kiszabott 4 év fegyházbüntetést egy olyan büntetőügyben, mely vádlottja két nőt kényszerített prostitúcióra Németországban; a vádhatóság az elsőfokú ítélet súlyosbításáért fellebbez, jelezve, az ilyen bűncselekményért kiszabható szabadságvesztés középmértéke 7 év fegyház. 

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség augusztus 10-i közleménylben emlékezet az ítélet tényállásra. Eszerint a már büntetett férfi 2016 őszén utazott Miskolcról Németországba az élettársával, kiskorú gyermekeivel, valamint egy kilátástalan élethelyzetben lévő 18 éves lánnyal. A vádlott a nőket egy bordélyházban futtatta, személyesen felügyelve őket. A tinédzser által keresett pénzt elvette, a pénzt saját magára és a családjára költötte. A lány három hónapig tűrte a kizsákmányolását, majd segítséget kért a német rendőrségtől (ők szervezték meg a hazautazását is).

A fellebbviteli főügyészség úgy érvel, hogy a nemzetközi egyezmények, valamint az európai uniós irányelv szellemében a határokon átnyúló, szervezetten elkövetett emberkereskedelem megelőzése, felszámolása végett élni kell a törvény által lehetővé tett szigor eszközével, tekintve, hogy az üzletszerű szexuális kizsákmányolás rendkívül gyakori.

Hirdetés
Hirdetés