Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a mályi nő feltételezett gyilkosát

| 2020. 11. 15. | 15:19:00
Akár nyolc év börtönbüntetést kaphat.
Letartóztatták a mályi nő feltételezett gyilkosát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság november 15-én letartóztatását rendelte el a férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2020. szeptemberében megölte ismerősét, majd a holttestet a közeli erdőben rejtette el - közölte a Borsodihírrel Horváth Dóra  a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője.

[Beillesztett cikk: Holtan találták meg a hónapok óta keresett mályi asszonyt]

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a sértett 2020. májusában ismerték meg egymást, majd néhány hónap múlva a kapcsolatuk megszakadt.

Szeptember 27-én a sértett nő a gyanúsított lakásán tartózkodott, vitatkoztak, majd a gyanúsított a nőre támadt, ütötte és fojtogatta. A sértett a bántalmazás miatt életét vesztette.

A gyanúsított a holttestet a közeli erdőbe vitte, ahol egy illegális hulladéklerakó alá elrejtette. A nő telefonjából kivette a SIM kártyát, majd azt a sértett táskájával együtt az út mellett hagyta.

A sértett eltűnése miatt körözés indult, az eljárás során a gyanúsítottat is kihallgatták, aki maga mutatta meg, hogy hol rejtette el a holttestet.

A gyanúsítottal szemben halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás. A cselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetéstől való félelmében megszökne, elrejtőzne. Tartani kell attól is, hogy a tanúk befolyásolásával a büntetőeljárás eredményét veszélyeztetné, vagy újabb bűncselekményt követne el. A bíróság a felsorolt indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés