Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyosabb ítélet a kegyetlen miskolci rablás ügyében

| 2020. 12. 01. | 16:49:00
A taktakenézi vádlottak egyebek mellett maradandó koponyasérülést okoztak áldozatuknak. 
Súlyosabb ítélet a kegyetlen miskolci rablás ügyében
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen 15 és 20 év fegyházzal sújtotta a Debreceni Ítélőtábla december elsején azt a két taktakenézi férfit, akik 2017 őszén miskolci házában bántalmazták, megkötözték, kirabolták, majd sorsára hagyták áldozatukat. Az akkor 64 éves sértettet két nappal később találták meg életveszélyes állapotban.

Az ítélet tényállás szerint az akkor 20 év körüli támadók (L. J. I. és L. Zs.) éppen elsétáltak a sértett lakása előtt, amikor észrevették, hogy ismerősüknél ég a villany. Már akkor eldöntötték, hogy megszerzik az értékeit. Az ajtót betörve hatoltak a lakásba, és azonnal ütni kezdték a náluk lévő lécekkel. 
Azt követően székhez kötözték a férfit, és még több órán át kíméletlenül bántalmazták, pénzt követelve tőle (a verés végül hatott). A páros később, az áldozat szájának leragasztása után elhagyta a lakást, az elvitt bankkártyáról felvett pénzből ruhaneműt, mobiltelefont vásároltak.

A férfit majd a szomszédja szabadított ki. Nagyon legyengülve, súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, kiderült, hogy maradandó koponyasérülést is szenvedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés