Súlyosabb ítélet a kegyetlen miskolci rablás ügyében

Borsodihir.hu

2020.12.01. 15:49

Súlyosabb ítélet a kegyetlen miskolci rablás ügyében
Két napig volt székhez kötözve a hatvanas éveiben járó férfi (Fotó: Police.hu)

A taktakenézi vádlottak egyebek mellett maradandó koponyasérülést okoztak áldozatuknak. 

Hirdetés

Jogerősen 15 és 20 év fegyházzal sújtotta a Debreceni Ítélőtábla december elsején azt a két taktakenézi férfit, akik 2017 őszén miskolci házában bántalmazták, megkötözték, kirabolták, majd sorsára hagyták áldozatukat. Az akkor 64 éves sértettet két nappal később találták meg életveszélyes állapotban.

A Miskolci Törvényszék idén júniusban 12, illetve 14 szabadságvesztéssel büntette a vádlottakat, a táblabíróság most súlyosított az ítéleten, egyebek mellett emberölés kísérletére változtatva a bűncselekmény minősítését.

Az ítélet tényállás szerint az akkor 20 év körüli támadók (L. J. I. és L. Zs.) éppen elsétáltak a sértett lakása előtt, amikor észrevették, hogy ismerősüknél ég a villany. Már akkor eldöntötték, hogy megszerzik az értékeit. Az ajtót betörve hatoltak a lakásba, és azonnal ütni kezdték a náluk lévő lécekkel. 
Azt követően székhez kötözték a férfit, és még több órán át kíméletlenül bántalmazták, pénzt követelve tőle (a verés végül hatott). A páros később, az áldozat szájának leragasztása után elhagyta a lakást, az elvitt bankkártyáról felvett pénzből ruhaneműt, mobiltelefont vásároltak.

A férfit majd a szomszédja szabadított ki. Nagyon legyengülve, súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, kiderült, hogy maradandó koponyasérülést is szenvedett.

MiskolcrablásítéletDebreceni Ítélőtáblaemberölés kísérlete

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés