Hirdetés

Hirdetés

Sátoraljaújhelyi férfit gyanúsítanak milliós betörésekkel

Cívishír

2021.01.16. 08:43

Sátoraljaújhelyi férfit gyanúsítanak milliós betörésekkel
A gyanúsítottak budapesti elfogása (Fotók: Police.hu)

Az elvitt értékék egy részét sikerült megtalálni.

Hirdetés

Országszerte lakásbetörések elkövetésével gyanúsítanak két férfit (egyik budapesti, a másik sátoraljaújhelyi), akiket Budapesten fogtak el a Békés megyei rendőrök; a tettesek zárfésűt használtak, főként pénzt, ékszereket, órákat, parfümöket loptak el. 

A rendőrség január 16-án az esetről elmondta: a nyomozás adatai szerint a budapesti L. Zsolt (50) 2020 augusztusa és decembere között országszerte nyolc helyre tört be. Négy esetben a sátoraljaújhelyi M. Tibor (36) is tartott. A rendőrség tájékoztatása szerint L. Zsolt tavaly októberben, a délelőtti órákban zárfésűvel nyitott ki egy gyulai lakást, ahonnan ékszereket vitt el. Miközben a nyomozók a felderítésen dolgoztak, megállapították: hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények történtek Debrecenben, Esztergomban, Győrben, Székesfehérváron, Tatán és Várpalotán is. Az elkövetők összességében 10 millió forintot meghaladó kárt okoztak, amelynek egy része megtérült a gyanúsítottaknál tartott házkutatások eredményeként.

A két férfit lopás bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vették. Vizsgálják, hogy kötődnek-e hozzájuk más betörések is.

SátoraljaújhelyDebrecenlopásbetörés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés