Hirdetés
Hirdetés

Halálra verte élettársát egy zempléni faluban – 3 év 6 hónap…

| 2021. 02. 26. | 11:50:00
A tettes szexuális kicsapongással vádolta 85 éves párját.
Halálra verte élettársát egy zempléni faluban – 3 év 6 hónap…
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elsőfokú ítélet helyben hagyását kérte a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a 84 éves Borsod megyei férfinak a büntetőügyében, aki féltékenységből halálra verte egy évvel idősebb élettársát még 2017 nyarán. A bűneset egy zempléni faluban történt. Az elkövetőt 3 év 6 hónap börtönnel sújtotta Miskolci Törvényszék, a határozat ellen a védő elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

A bűntény bekövetkezésekor az idős pár tíz éve élt együtt; az utolsó években gyakran veszekedtek a férfi féltékenysége miatt. A betegeskedő vádlott ugyanis gyakran vádolta hűtlenséggel az asszonyt, és olyankor hol kézzel, hol egy keze ügyébe eső tárggyal bántalmazta a nőt. Utóbbi emiatt többször elhagyta, de mindig visszatért. 

2017 júliusában a férfi egy seprűnyéllel verte össze az élettársát, akit puszta kézzel is bántalmazott (kis, közepes erővel). Az áldozat testszerte 12 sérülést szenvedett el, amit már nem bírt a szervezete – néhány órán belül meghalt. 

A férfi nem is törődött vele, másnap délelőtt pedig azzal gyanúsította meg az utcán a szomszédját, hogy szexuális kapcsolatot létesített az asszonnyal. Élettársa halála csak akkor tudatosult benne, amikor egy járókelőt arra kért, hogy nézze meg a nőt, mert hidegnek érzi a kezét… Az ítéleti tényállás rögzítette: a nő életét az orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

Az ügyészség az ítélet tudomásul vette, hozzátéve, az öregség nem mentség a normális együttélés szabályainak durva megsértésére.

Hirdetés
Hirdetés