Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olaszországban fogták el a veszélyes magyar emberrablót

| 2021. 02. 22. | 08:57:00
Baseballütővel és vascsővel ütötték áldozatukat.
Olaszországban fogták el a veszélyes magyar emberrablót
Hirdetés
Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) által koordinált nemzetközi felderítés eredményeként három körözött embert fogtak el Olaszországban és Angliában – tudatta rendőrség február 22-én.

B. Zoltán Róbertet fegyveres emberrablás és súlyos testi sértés miatt 2020 szeptembere óta keresték. A férfi külföldi tartózkodási helyét magyar nyomozók derítették fel, majd egy összehangolt, több országon átívelő nemzetközi akcióban az olasz rendőrség péntek délután Casarsa della Delizia városában elfogta.

A lábát is eltörték...

2020. július 6-án délelőtt többen megjelentek egy 44 éves férfi budapesti házának garázsánál, ahol megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták, és egy műhelybe vitték. A férfinek a műhelyben – hogy ne tudjon elmenekülni – eltörték a lábát. Ezután a férfire baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek, melynek következtében eltört a kulcscsontja, az arccsontja és testén számos zúzódás is keletkezett.

A gyanú szerint az emberrablók a férfit azzal fenyegették meg, hogy amennyiben nem szerez 20 millió forintot, akkor elássák és a családján is bosszút állnak; végül a férfitől nem sikerült pénzt szerezniük, és másnap a Gyömrői úti felüljárónál szabadon engedték.

A bűncselekmény feltételezett elkövetői közül három férfit a budapesti nyomozók tavaly július 9-én elfogtak, egy társuk pár nappal később feladta magát a rendőrségen. A nyomozók az eljárás során azonosítottak további két férfit, egyikük a 40 éves B. Zoltán Róbertet, aki ellen szeptember 23-án adtak ki elfogatóparancsot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés