Hirdetés
Hirdetés

Felsőzsolcai babagyilkosság: a vád még szigorúbb büntetést akar

| 2021. 03. 26. | 11:33:00
A Debreceni Ítélőtábla dönt a gyermekét agyonszurkáló nőről.
Felsőzsolcai babagyilkosság: a vád még szigorúbb büntetést akar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A büntetés súlyosbítását indítványozza a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azzal a borsodi nővel szemben, akit az újszülöttje megölése miatt nem jogerősen 16 év fegyházzal sújtott a Miskolci Törvényszék februárban. Az elsőfokú ítélet különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében marasztalt el a 26 éves asszonyt a 2017-es bűneset miatt. Emellett a törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát gyermekei, valamint jövőben születendő gyermekei vonatkozásában is megszüntette.

Az ítéleti tényállás szerint a felsőzsolcai nő négy kiskorú gyermeket nevelt az élettársával. Amikor az ötödik gyermekükkel is állapotos lett, a terhességét eltitkolta, orvosi ellátást sem vett igénybe. A kilencedik hónapban aztán megszülte a gyermeket; a vádlott 20 szúrt, metszett sérüléssel oltotta ki a baba életét. Bár a családtagjai segítettek volna, hiszen az asszony nem titkolta, hogy a spontán szülés miatt rosszul van, mindenkit elzavart.

A bűncselekmény elkövetését az eljárás során végig tagadta, sőt igyekezett a gyanút másra hárítani. A törvényszék a tanúvallomások, valamint a poligráfos vizsgálat eredménye alapján azonban a bűnösségére következtetett, kimondva ugyanakkor, hogy az élet elleni bűntett elkövetésének indítéka nem volt feltárható.

A fellebbviteli főügyészség a vádlott motivációjának felderítése érdekében – másodfokon – tárgyalás tartását indítványozta igazságügyi orvos szakértő és pszichológus szakértői vélemény kiegészítése céljából.

Hirdetés
Hirdetés