Hirdetés
Hirdetés

Gyújtogatás is szerepel a miskolci betörő bűnlajstromán

| 2021. 03. 18. | 17:15:00
A férfit letartóztatta a bíróság.
Gyújtogatás is szerepel a miskolci betörő bűnlajstromán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bűnismétlés és a büntetőeljárás befolyásolásának veszélye miatt 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Járásbíróság azt az 51 éves férfit, aki március 15-én betört egy gyógynövényboltba és egy fotószaküzletbe a megyeszékhelyen.

A bíróság március 18-i közlése szerint a gyanúsíttat terheli az is, hogy felgyújtotta ismerőse házát.

A törvényszék arról írt, hogy a férfi a március 15-ét megelőző időszakban volt élettársa lyukóvölgyi lakásában tartózkodott. Ennek során lefeszítette egy közeli hétvégi ház ajtajáról a lakatot, majd elvitte az ingatlanon talált gázpalackot, rezsót, hősugárzót, mobiltelefonokat és más használati tárgyakat. A nő felszólította ugyan a férfit, hogy vigye vissza a lopott holmit, ő azonban ezt elengedte a füle mellett. Volt élettársa erre feljelentette a rendőrségen, mire a férfi március 14-én felgyújtotta az asszony lakását (a lángokat a tűzoltók fékezték meg).

Másnap a gyanúsított egy gyógynövénybolt bejárati ajtajának üvegét betörve jutott az eladótérbe, ahonnan gyógyteákkal, vitaminokkal, kávéval, rágótablettákkal, gyógyhatású kapszulákkal, valamint egy laptoppal távozott. Ezeket később mind megtalálták nála, így az okozott kár megtérült.

Hirdetés
Hirdetés