Hirdetés
Hirdetés

Súlyos árat fizethetnek a kazincbarcikai rablók

| 2021. 03. 03. | 13:00:00
Ráadásul a sértett lóvá tette őket.
Súlyos árat fizethetnek a kazincbarcikai rablók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyházbüntetéssel és javítóintézeti neveléssel torolná meg a Miskolci Járási Ügyészség azt a felfegyverkezve elkövetett kazincbarcikai rablást, amelyet egy tinédzser és egy felnőtt férfi követett el tavaly nyáron.

A vádhatóság március 3-án közölte: a tettesek egy iskola előtt találkoztak a sértettel, és jelezték, hogy elveszik a mobiltelefonját. Az idősebbik – 20 éves – támadó azzal nyomatékosította a fenyegetést, hogy „ő már tizennégy évet ült börtönben, és bárkit leszúr”. Megverik, megölik, ha nem adja át a készüléket, mondták a fiúnak, az előbb említett férfi pedig kést is elővett. Közben fiatal társa arcon ütötte áldozatukat, aki félelmében eleget tett a követelésnek.

A sértettet azonban ijedtségében sem hagyta el a ravaszsága. Azzal keltette fel a vádlottat mohóságát, hogy odaadja nekik a másik telefonját is, de azért menjenek vele haza. Amikor aztán odaértek a házhoz, a kirabolt fiú hirtelen mozdulattal kicsavarta a mobilját az egyik vádlott kezéből, és beszaladt a lakásba. Otthon riasztotta az édesapját, aki láttán a tettesek elmenekültek.

A letartóztatásban lévő vádlottak közül a tinédzsert javítóintézeti neveléssel, felnőtt társát fegyházbüntetéssel büntetné az ügyészség a vádindítvány szerint.

Hirdetés
Hirdetés