Hirdetés
Hirdetés

Rács mögé küldenék a hernádnémeti fosztogatás vádlottjait

| 2021. 04. 13. | 11:30:00
Idős embert szedett rá a férfipáros.
Rács mögé küldenék a hernádnémeti fosztogatás vádlottjait
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyház- és börtönbüntetést indítványozott a Miskolci Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik Hernádnémetiben fosztottak ki egy idős embert tavaly tavasszal.

Az ügyészség április 13-án közölt részleteket a vádiratról. E szerint a 29 és 37 éves férfiak egy évvel ezelőtt 10 ezer forintért elfuvaroztatták magukat egy ismerősükkel a borsodi településre azzal, hogy ott disznót vásárolnak. Megkérték: ha végeznek, menjen is vissza értük. Azt követően a páros felkeresett egy 85 éves, bottal is nehezen mozgó férfit, akinek azt mondták, az áramszolgáltatótól érkeztek.

A trükk a szokásos volt: 10 ezer forint túlfizetése van az ügyfélnek, amit visszatérítenek, de csak húszezresük van. A sértett felváltotta a bankjegyet, a vádlottak pedig kifigyelték, hol tartja a megtakarítását, majd egy alkalmas pillanatban belenyúltak az asztalon hagyott pénzesdobozba; 1,2 millió forintot zsákmányoltak ily módon.  

Jeleztek a sofőrnek, aki nem tudott a bűncselekményről, és elvitte a tetteseket Hernádnémetiből. A két férfi – akiket nem sokkal később Sajószentpéteren elfogták – jelenleg előzetes letartóztatásban várja az eljárás végét.

Hirdetés
Hirdetés