Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Őrület: Miskolcon arcon lőtt egy nőt a „menekülő ember”

| 2021. 05. 27. | 17:05:00
A férfi elméje megbomlott, ezért kényszergyógykezeltetnék.
Őrület: Miskolcon arcon lőtt egy nőt a „menekülő ember”
Hirdetés
Hirdetés

Kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta a Miskolci Járási Ügyészség azzal a kóros elmeállapotú 45 éves férfival szemben, aki gázpisztollyal arcon lőtt egy nőt Miskolcon. A terhelt jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll; az ügyészség felmentetné, de azért indítványozták a kényszergyógykezelését, mert félő, hogy különben újabb bűncselekményeket követne el.

A vádirat szerint – közölték május 27-én – a férfi menekülési kényszert érezve több helyen feltűnt tavaly június elején. Miskolcon azzal csengetett be egy idős nőhöz, hogy postai alkalmazott. Majd pénzt követelve gázpisztolyt fogott az ajtót nyitó sértettre, és arcon lőtte, amikor az azt mondta, nem tud adni.

A férfi végül kapott 2 ezer forintot, amire úgy reagált, hogy az nem elég, mert a gyermekei éheznek. Ezért a nő – aki a lövés következtében arckoponyacsonttörést szenvedett – további 155 ezer forintot adott át. A vádlott távozás előtt megfenyegette áldozatát, az ajtót pedig kívülről bezárta a lakáskulccsal.  

A vádlott Mezőkövesden egy férfihez csengetett be a hajnali órákban, útbaigazítást kérve. Amikor az bement volna a házba, a támadó a gázfegyverrel az irányába lőtt (a bejárati ajtót találta el). Szintén Mezőkövesden betörte egy gyógyszertár ajtajának bejárati üvegét. 

Sopronban a mobiltelefonját kínálta eladásra egy szakboltban. Amikor az alkalmazott kipróbálta volna a készüléket, a férfi elszaladt a telefonnal. Az alkalmazott követte, de a vádlott az utcán ráfogta a riasztópisztolyt, így a sértett visszaszaladt az üzletbe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés