Szíven szúrta az erőszakos férfit, majd megmentette az életét

Borsodihir.hu

2021.07.20. 12:33

Szíven szúrta az erőszakos férfit, majd megmentette az életét

Átminősítették a miskolci nő terhére rótt bűncselekményt.

Hirdetés

Hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 28 éves nővel szemben, aki 2020 májusában – Miskolcon – mellkason szúrta élettársát, miután az megvágta.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettében folyó eljárásról az ügyészség július 20-án közölte: a nő a délutáni órákban a borsodi megyeszékhelyen italozott élettársával, majd hazafelé menet betértek egy presszóba. A férfi egy idő után távozott, a társa még maradt.

Otthon aztán a férfi szidalmak közepette kérdőre vonta a nőt, kétségbe vonva élettársi hűségét. Holott a vádlott csak fél órával maradt tovább. Bár a korábbi veszekedéseik nem fordultak tettlegességbe, ezúttal a férfi egy konyhakést felkapva a nő irányába szúrt, felsértve annak könyökét. Utóbbi elszívott egy cigarettát az udvaron, majd visszamenve maga is kést vett elő.

Amikor a férfi azzal „húzta”, hogy úgysem meri használni, a vádlott mellkason szúrta.

A döfés következtében a sértett eszméletét vesztette, mire a nő fellocsolta, és igyekezett csillapítani a vérzést, miközben mentőt hívott. Kiderült: a férfi szíve megsérült, életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az eredetileg emberölés kísérlet miatt folyó büntetőeljárást az „önkéntes eredményelhárító magatartás” miatt minősítették át. A nő egyébként büntetlen előéletű.
Miskolctesti sértésemberölés kísérlete

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés