Hirdetés
Hirdetés

Áladománygyűjtőt fogtak a miskolci rendőrök

| 2021. 11. 23. | 15:43:00
Jótékonysági szervezet nevében gyűjtött adományokat a férfi.
Áladománygyűjtőt fogtak a miskolci rendőrök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság azzal a 33 éves román állampolgárságú férfival szemben, aki egy jótékonysági szervezet nevében gyűjtött adományokat – írja a police.hu. A gyanús szerint a férfi november 19-én és 20-án egy miskolci áruház parkolójában jótékony célú adománygyűjtést színlelt, és több embertől öttől-nyolcezer forintig terjedő összegekben csalt ki pénzt.

A járőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra a román férfit, aki a gyanúsítotti kihallgatásán beismerte, hogy a jóhiszemű adományozók pénzét saját céljaira használta fel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy ne adjon az adománygyűjtőknek készpénzt. A karácsony, az adventi időszak közeledtével előfordulhat, hogy az utcán, nagy áruházak parkolóiban adománygyűjtőkkel találkozunk. Az „adománygyűjtők” általában valamilyen nemes célra hivatkozva próbálják megszerezni a pénzünket a saját maguk számára.

Fontos tudni, hogy a valódi adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, a legtöbb esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni. Minden esetben fontos, hogy az adománygyűjtő hitelt érdemlően igazolja magát, illetve azt a szervezetet, amit képvisel! Ha otthonában keresnék fel az adománygyűjtők, akkor se engedjen be senkit a lakásába!

Hirdetés
Hirdetés