Hirdetés
Hirdetés

Szóváltás után életveszélyesen megsérült egy mezőcsáti férfi

| 2021. 11. 24. | 14:06:00
A vádlott többszörös arckoponyatörést okozott neki.
Szóváltás után életveszélyesen megsérült egy mezőcsáti férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség – áll a törvényszék közleményében.

A bíróság szerint a vádlott februárban több személy társaságában iszogatott, beszélgetett egyikük mezőcsáti lakóhelyén. A hajnali órákban a vádlott arra kérte a sértettet, hogy menjen haza, szeretnének nyugovóra térni. A férfi először el is indult, majd visszatért a házhoz. Miután a újra arra kérték, hogy távozzon, a sértett az utcán kiabálni kezdett, verekedésre hívta a vádlottat, majd szavainak nyomatékot is adott, amikor letörte egy autó visszapillantó tükrét.

A két férfi ekkor szóváltásba keveredett, a sértett megpróbálta a vádlottat megütni, ami nem sikerült, viszont a vádlott két ütése elérte a másikat, az első annak orrnyergét, a második pedig állkapcsát találta el. Az ütések következtében a férfi összeesett, melyet követően a vádlott férfi stabil oldalfekvésbe helyezte a földön fekvőt, a házból kiérkezők pedig értesítették a mentőket. A sértett többszörös arckoponyatörést szenvedett, sérülései közvetetten életveszélyes állapotot eredményeztek.

A törvényszék a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

Hirdetés
Hirdetés