Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borsod megyei rendőrök: zárjuk a bejárati ajtót és a kertkaput!

| 2021. 12. 07. | 15:22:00
Két házba is besurrantak Szerencsen és Tiszaújvárosban.
Borsod megyei rendőrök: zárjuk a bejárati ajtót és a kertkaput!
Hirdetés
Hirdetés

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 24 éves taktaszadai férfival szemben. A gyanúsított december 7-én egy óra körül besurrant egy szerencsi ház nyitott kertkapuján, majd bement – a szintén nyitva hagyott ajtón keresztül –a házba – tudatta a rendőrség.

A férfi értékek után kutatott, és zsebre tett három doboz cigarettát, egy ajándéktárgyat, illetve az alvó sértett feje mellől egy mobiltelefont is. A házigazdák felébredtek a zajokra, a besurranó pedig elmenekült a helyszínről.

 

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett.

Szintén december 7-én, valamivel később, 5 óra 26 perckor egy tiszaújvárosi férfi tett bejelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint egy számára ismeretlen nő bement a lakásukba és befeküdt kislánya ágyába.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal reagáltak a bejelentésre, és a helyszínen biztonsági intézkedés keretén belül értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba vitték a zavart állapotban lévő nőt. A rendőrök felhívták a bejelentő figyelmét arra, hogy az incidens elkerülhető lett volna, ha a lakás ajtaja zárva van.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében mindig zárják be az ajtókat, a kertkapukat is!

Íme a rendőrök listája:

 

Első pont: Ajtót bezárni!

Második pont: Ablakokat bezárni!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés