Hirdetés
Hirdetés

Nem kell börtönbe mennie a drogozó fiát megkéselő borsodi apának

| 2021. 12. 06. | 18:02:00
A felek kölcsönösen a békülés útjára léptek.
Nem kell börtönbe mennie a drogozó fiát megkéselő borsodi apának
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen 1 év 7 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – szabadságvesztéssel sújtotta december 6-án a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki 2021 elején hátba szúrta a fiát. Az apát életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalták el.

Az ítélet tényállás szerint a sértett pénzt kért kábítószerre az édesapjától, aki előbb elutasította, majd mégis adott négyszáz forintot, mivel a gyereke már a centrifugát is el akarta adni a pénzszerzés érdekében. A kapott összegből a fiú „herbált” vásárolt. A drogot elfogyasztva, kábultan nyugovóra tért. 
Az apa másnap korán reggel munkába indulva észlelte, hogy a fia a konyhai kanapén fekszik. Szidalmazni kezdték egymást, mire a vádlott mérgében felkapott egy kést, és megszúrta a betakarózott fiút, aki nem reagált a döfésre. Sőt, kis idő múlva felkelt. Nem panaszkodott fájdalomra. Azt, hogy mégis megsérült, majd az anyja fedezte fel. S bár ellátta a sebet, később mentőt kellett hívni. A szúrás következtében ugyanis a fiatalember közvetetten életveszélyes mellkasi sérülést szenvedett. 

A sértett az édesapjának megbocsátott, a bíróságon arról is szó esett, hogy változtatott az életmódján. Az apa megbánta tettét.

Hirdetés
Hirdetés