Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Húsvágó bárddal támadt szomszédjára a borsodi férfi

| 2022. 01. 18. | 09:55:00
Vádat emeltek ellene.
Húsvágó bárddal támadt szomszédjára a borsodi férfi
Hirdetés
Hirdetés

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 22 éves férfival szemben, aki egy borsodi kistelepülésen egész napos alkohol fogyasztás után keveredett vitába szomszédjával, és egy húsvágó bárddal támadt rá. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának egyidejű elrendelésével – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a vádlott 2021 júniusában egy borsodi kistelepülésen lévő lakóhelyén egész nap alkoholt fogyasztott, és eközben az udvaráról átkiabálva, folyamatosan a szomszédait szidalmazta és fenyegette. A szemközt lakó férfi az éjszakai órákban ezt megelégelve, szólt, hogy fejezze be a kiabálást.

Az elkövető erre bement a házába, majd onnan egy húsvágó bárddal tért vissza, és azt azonnal az utcán lévő szomszédja irányába dobta, ami viszont a kerítés kiskapujába csapódott. 

 

A vádlott újra magához vette a bárdot, a sértetthez ment és többször felé ütött, a szomszéd azonban védekezett, elütötte a bárdot, a vádlottat pedig ököllel arcon ütötte. A földre került férfi továbbra sem hagyott fel a támadással, most ülő helyzetben a sértett térde irányába csapott, aki hátraugrott, majd kirúgta a vádlott kezéből az eszközt, és a testén is megrúgta. A vádlottat még ez sem tartotta vissza, a helyszínre érkező hozzátartozói vetettek véget cselekményének.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés