Hirdetés
Hirdetés

Miskolci Törvényszék: súlyosabb büntetést kaphat a barátnőjét prostituáló férfi

| 2022. 03. 30. | 12:27:00
Az elkövetőt eredetileg 7 év szabadságvesztésre ítélték.
Miskolci Törvényszék: súlyosabb büntetést kaphat a barátnőjét prostituáló férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetés jelentős súlyosítását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki kihasználta kiskorú barátnője helyzetét és prostitúcióra kényszerítette – írja az ugyeszseg.hu. Az elkövetőt a Miskolci Törvényszék többszörösen minősülő emberkereskedelem bűntette, valamint gyermekpornográfia bűntette miatt 7 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetéssel azonos tartamban eltiltotta a tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek nevelésével, felügyeletével, gondozásával járó foglalkozástól és a prostitúciós tevékenységből jogellenesen szerzett pénzre, több mint 8 millió forint erejéig vagyonelkobzást is alkalmazott.

A férfi gyermekkorától ismerte a bűncselekmények elkövetésének első időszakában még csak 16 éves lányt. A fiatalok között kialakult szerelmi viszonyt a kislány édesanyja nem nézte jó szemmel, megpróbálta gyermekét eltiltani barátjától. A tiltás miatt azonban a lány kezelhetetlenné vált, ezért édesanyja kezdeményezésére a Gyermekvédelmi Központ által fenntartott befogadó otthonban került elhelyezésre.

A férfi a fiatalt – kiszolgáltatottságával visszaélve, kifejezetten kizsákmányolása céljából – prostitúcióra vette rá. A prostitúcióval kapcsolatban tanácsokat adott, majd – a nemiséget súlyosan szeméremsértő nyíltsággal ábrázoló – meztelen képeket készített a kiskorú sértettről, melyeket egy szexhirdetéssel kapcsolatos internetes oldalra feltöltött.

A hirdetésekre jelentkező hívások a vádlott telefonjára érkeztek és ő döntötte el, hogy az adott kuncsafthoz mehet-e barátnője vagy sem. A lányt a helyszínre rendszerint a vádlott szállította, illetve kísérte el, valamint felügyelte és védelmet biztosított számára. Mivel a vádlott a sértett teljes keresetét elvette, amelyből csak néha vásárolt cigarettát és energiaitalt a lánynak, így a sértett abba akarta hagyni a prostitúciót, de a férfi ezt nem hagyta.

A férfi később rábírta – az ekkor már felnőttkorú – lányt arra, hogy a nagyobb pénzkereset reményében Svájcban végezze tovább „munkáját”. A sértett menekülésként tekintett a külföldi munkavégzésre, ahonnan bár háromnapi keresetét még átutalta a vádlottnak, azonban ezt követően minden kapcsolatot megszakított vele.

A férfi tagadta, hogy barátnője az ő bűnös közreműködésével vált volna prostituálttá,  illetve hogy erőszakot és fenyegetést alkalmazott volna, ezért az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentésért, másodsorban téves minősítés miatt és a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészség a büntetés súlyosításáért nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta. Álláspontja szerint a kiskorúak sérelmére elkövetett emberkereskedelem bűntettének jelentős elszaporodottságára is tekintettel a fegyházban letöltendő büntetés, valamint a mellékbüntetés súlyosítása nem mellőzhető.

Hirdetés
Hirdetés