Hirdetés
Hirdetés

Fakaróval támadt rá haragosára egy férfi Miskolcon

| 2022. 05. 09. | 11:28:00
Vádat emeltek ellene.
Fakaróval támadt rá haragosára egy férfi Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a 29 éves férfival szemben, aki egy másfél méteres fakaróval bántalmazta egy korábbi haragosát Miskolcon – tudatta az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a vádlott 2021. szeptember elején, az esti órákban autóbuszon utazott, amikor észrevette korábbi haragosát, akinek ökölbe szorított kézzel azt kiabálta, hogy „mi van menő?” A férfi visszaszólt, majd leszálltak, vitatkozni kezdtek, de ekkor még nem volt tettlegesség.

A férfi hátat fordítva elment a barátnőjével, de néhány perc múlva a barátnője azt kiabálta, „vigyázz, szalad a karóval!”, és a sértett meglátta a vádlottat, aki egy 1,5 méteres fakaróval a kezében rátámadt, megöléssel fenyegetve rögtön a feje irányába ütött.

A sértett védekezésként felemelte a bal lábát, így az ütés azt találta el, az elkövető ekkor újból ütött, amit a sértett a jobb karjával hárított. A vádlott tovább támadott, a karóval a sértett combjára ütött, majd közvetlenül ezután fejen ütötte, amely olyan erejű volt, hogy a sértett a földre esett.

Az elkövető a földön fekvő sértettet még egyszer megütötte, amikor barátnője a védelmére kelt, a vádlott és a sértett közé állt, így véget vetve a cselekménynek.

A bántalmazás következtében a sértett a testfelületén zúzódásos és karcolásos, míg a fején repesztett sérüléseket szenvedett el, melyek 8 napon belüli gyógytartamúak, könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

Hirdetés
Hirdetés