Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták az ismerősét kalapáccsal megverő miskolci férfit

| 2022. 05. 30. | 15:40:00
A sértettnek akár maradandó fogyatékossága is lehet.
Letartóztatták az ismerősét kalapáccsal megverő miskolci férfit
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a miskolci férfinak a letartóztatását, akit súlyos testi sértés és kifosztás bűntettével gyanúsítanak. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított május 26-án délután egy miskolci lakásban előzetes szóváltást követően egy kalapáccsal és egy boxerrel több alkalommal megütötte ismerőse fejét, majd a bántalmazás után védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvette mobiltelefonját – közölte a Miskolci Törvényszék a közleményében.

A sértett súlyos fejsérüléseket szenvedett, nem zárható ki annak lehetősége, hogy a gyanúsított cselekménye maradandó fogyatékossága is okozott neki.

A fentiek súlyos testi sértés, továbbá kifosztás bűntettének megállapítására alkalmasak, ugyanakkor a cselekmény súlyosabban is minősülhet a sértett egészségi állapotától függően.

[Beillesztett cikk: Kalapáccsal verte meg ismerősét a miskolci férfi]

A bíróság álláspontja szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. Alappal kell tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezeket mérlegelve június 29-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés