Hirdetés
Hirdetés

Minden lehetséges módon zaklatta élettársát a miskolci férfi

| 2022. 05. 03. | 13:03:00
Végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.
Minden lehetséges módon zaklatta élettársát a miskolci férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság kapcsolati erőszak, önbíráskodás és zaklatás bűntettében, valamint magánlaksértés és garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki azt a miskolci férfit, aki élettársát számos alkalommal bántalmazta, majd a szakítást követően is különböző módokon fenyegette. A férfit 3 év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélték el – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében. 

A bíróság szerint a vádlott a sértettet 2018 decemberétől 2019 májusáig féltékenységből rendszeresen bántalmazta és szidalmazta. Szakításukat követően a férfi úgy ment be a sértett által lakott miskolci ingatlan területére, hogy a kerítésléceket kitörte, a kapubejárót benyomta, az udvaron tartózkodó élettársát pedig arcon ütötte.

Néhány nappal később a férfi az utcán összevitatkozott az autójában ülő nővel, és egy húsklopfolóval több alkalommal ráütött a gépjármű szélvédőjére. A vádlott a szakítást követő néhány hétben, egészen június elejéig rendszeresen, szóban és írásban is veréssel, megöléssel, valamint intim felvételeinek nyilvánosságra hozatalával fenyegette volt élettársát. 

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi más büntetőeljárás hatálya alatt, kitartó szándékkal, részben folytatólagosan követte el a cselekményeket, míg enyhítő körülményként vette figyelembe részbeni beismerését. 

Hirdetés
Hirdetés