Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Saját nagyanyját próbálta kirabolni a férfi Hernádnémetiben

| 2022. 05. 23. | 18:01:00
Megütötte és megöléssel fenyegette az idős nőt. Ítéletet hoztak az ügyben.
Saját nagyanyját próbálta kirabolni a férfi Hernádnémetiben
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete, lopás vétségének kísérlete és rongálás vétsége miatt 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a saját nagyanyját próbálta meg kirabolni – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében.

A járásbíróság szerint a vádlott 2020. októberében lopni ment be nagyanyja hernádnémeti házába, ahol a tűzifát akarta egy zsákba bepakolni. Amikor a sértett hazaérkezett, kérlelni kezdte unokáját, hogy ne lopja meg őt.

A vádlott ekkor készpénzt kezdett tőle követelni, majd azzal fenyegette a nagyanyját, hogy megöli.

Az idős nő azt mondta, nincs pénze, azonban a vádlott közölte, tudja, hogy ma kapott nyugdíjat. A férfi ököllel arcon ütötte a nagyanyját, majd ruházatát próbálta átkutatni, amikor a szomszéd – felfigyelve a sértett kiabálására – sietett a segítségére, és kikísérte a vádlottat az ingatlanból.

A férfi azonban később őrjöngve tért vissza, dühében értékes műszaki cikkeket tört össze, és ismét életveszélyesen megfenyegette a sértettet. Az idős nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, koránál és egészségi állapotánál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személynek tekinthető.

A járásbíróság súlyosító körülményként értékelte a férfi büntetett előéletét, valamint, hogy a bűncselekményeket hozzátartozója sérelmére követte el, míg enyhítő körülményként esett latba, hogy beismerte tettét, valamint az a körülmény, hogy a bűncselekmények részben kísérleti szakban maradtak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés