Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felmentették a rablással vádolt miskolci férfit

| 2022. 06. 10. | 15:50:00
Társtettesként elkövetett rablás miatt indult ellene eljárás.
Felmentették a rablással vádolt miskolci férfit
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerősen felmentette azt a férfit, akivel szemben társtettesként elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás. A férfit azzal vádolták, hogy részt vett egy miskolci temetőben elkövetett rablásban – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében.

A vádirat szerint a vádlott és ismeretlen társa a miskolci Deszkatemplom temetőjében 2018. december 10-én a déli órákban odament a sértetthez, akitől a pontos időt akarték megkérdezni, valamint pénzt kértek tőle, mert nem tudtak hazautazni.

A nő oda is adta a pénzt a vádlottnak, majd sietve távozott a temető kijárata felé. A deszkatemplom kijárata előtt a vádlott azonban ismét megszólította az asszonyt, és úgy tett, mintha vissza akarná adni a pénzt, miközben társa a nő mögé állva megrántotta a kabátját, aki a földre esett. Ezután a két férfi kitépte az asszony kezében lévő táskát és két szatyrot, majd elszaladtak a helyszínről.

Az ítélettel szemben az ügyészség jelentett be fellebbezést bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a bizonyítási eljárás kiegészítését követően megállapította, hogy a vádlott vonatkozásában nem bizonyítható a bűncselekmények elkövetése, ezért az elsőfokú bíróság ítéletét jogerős döntésével helybenhagyta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés