Hirdetés
Hirdetés

Széttört egy sörösüveget a másik fején a miskolci férfi; vádat emeltek ellene

| 2022. 06. 13. | 11:39:00
A sértett arcán keletkezett súlyosabb sérülés.
Széttört egy sörösüveget a másik fején a miskolci férfi; vádat emeltek ellene
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a 38 éves férfi ellen, aki széttört egy sörösüveget egy másik férfi fején Miskolcon – olvasható az ugyeszseg.hu-n.  A vádirat szerint a vádlott 2021. október közepén, este a villamoson utazott, ugyanitt tartózkodott a sértett férfi is, akit a vádlott az út során folyamatosan nézett.

Amikor a sértett az egyik megállóban leszállt, megkérdezte az elkövetőt, hogy miért követi. A férfi erre rögtön verekedésre hívta, távolodva a megállótól.

A sértett megkérdezte, hogy miért akar balhézni, az elkövető azonban a kezében lévő sörösüveggel, egy hirtelen mozdulattal olyan nagy erővel fejen ütötte, hogy az üveg darabokra tört.

A bántalmazás következtében a sértett az arca bal oldalán egy 9 centiméter hosszú metszett sérülést szenvedett el, amely 8 napon belüli gyógytartamú. A sérülés helyét és jellegét, valamint a fejet ért nagy erejű ütést figyelembe véve 8 napon túl gyógyuló sérülés is kialakulhatott volna.

Az ügyészség a büntetett előéletű – más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próba ideje alatt álló – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés