Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a kiskorút kirabló gönci férfit

| 2022. 08. 18. | 16:43:00
Később egy trafikból cigarettát és öngyújtót is elvitt.
Letartóztatták a kiskorút kirabló gönci férfit
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság szeptember 18-ig elrendelte annak a gönci férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint előbb egy kiskorútól vett el készpénzt, majd egy trafikban ütötte meg az eladót cigarettát és öngyújtót követelve – áll a Miskolci Törvényszék közleményében. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított augusztus 16-án a kora délutáni órákban keveredett szóváltásba egy kiskorúval, akit ütésre emelt kézzel próbált megfélemlíteni, mert el akarta venni a lány kezében tartott 10 ezer forintos bankjegyet.

[Beillesztett cikk: Öt percen belül kézre került a gönci rabló]

Ekkor egy ismeretlen férfi közbelépett, így nem tudta bántani a fiatalt, azonban a pénzt megszerezte. Menekülés közben még egy követ is dobott a kiskorú irányába.

A férfi 20 perccel később egy gönci trafikba tért be, ahol kiabálva cigarettát és öngyújtót követelt, miközben felborította a pulton lévő monitort is. Az alkalmazott átadta a kért árucikkeket, majd amikor megpróbálta azokat visszakérni, hogy a termékek vonalkódját leolvassa, a gyanúsított belépett a pult mögé, és a sértettet ököllel több alkalommal megütötte.

Az eladónak sikerült kimenekülnie a dohányboltból, a szemközti üzletben kért segítséget, ezalatt a férfi elhagyta a helyszínt.

A bíróság szerint a férfi tettei alkalmasak lehetnek rablás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak, továbbá nem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, különösen az eljárásban részt vevő vagy más személyeket megfélemlítené vagy jogellenesen befolyásolná. Alappal kell tartani a bűnismétléstől is. A bíróság mindezeket mérlegelve szeptember 18-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés