Hirdetés

Hirdetés

Letartóztatták az ismerősét erőszakkal védő ózdit

Borsodihír.hu

2022.08.17. 14:53

Letartóztatták az ismerősét erőszakkal védő ózdit
Illusztráció (Fotó: Pexels)

Életveszélyes sérüléseket okozott.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság szeptember 17-ig elrendelte annak az ózdi férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint életveszélyes sérüléseket okozott a sértettnek – áll a Miskolci Törvényszék közleményében. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított augusztus 11-én a késő délutáni órákban hallotta a közelben lakó nőismerőse segélykiáltását, ezért bement annak ózdi házába, ahol észrevette a sértett ittas állapotát és a nővel szembeni erőszakos viselkedését.

A gyanúsított férfi azonnal az asszony segítségére sietett, a férfit elhúzta tőle, és bántalmazni kezdte. A sértett az ütések következtében arccsonttörést, koponyatörést, két oldali sorozatbordatörést szenvedett, mely sérülések életveszélyesnek minősülnek.

A bíróság szerint a gyanúsított tette alkalmas lehet életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapítására, amely – bizonyítottság esetén – akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A bíróság álláspontja szerint tartani kell attól, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítás lefolytatását meghiúsítaná, megnehezítené, továbbá reális annak a lehetősége is, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges.
Ózdéletveszélyes sérülés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés