Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták az ózdi sorozatbetörőt

| 2022. 08. 11. | 16:02:00
A férfi nem válogatott, ingatlanokból, közintézményekből, autókból lopott.
Letartóztatták az ózdi sorozatbetörőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság augusztus 11-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki idén nyáron nyolc betörést követett el Ózdon – tudatta közleményében a Miskolci Törvényszék. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított közintézményekből, ingatlanokból, gépjárművekből vitt magával különböző értéktárgyakat.

Május 29-én átmászott egy általános iskola kerítésén, és a karbantartó műhelyből fűkaszát, láncfűrészt, kávéfőzőt, kábeleket és csavarokat vett magához.

Máskor nyitva hagyott autókból pénztárcát, ruházatot, rádiós fejegységet vitt el. Négy alkalommal tört be ingatlanokba, egyes esetekben a lezárt ajtót felfeszítve a lakásba is bejutott, máskor az udvaron szedte össze az értéktárgyakat például sövényvágót, kerékpárokat, ütvefúrót.

A gyanúsított betörte egy közösségi ház ablakát is, az épületből különböző elektronikai cikkeket, így többek között tableteket, laptopokat, monitort vitt magával mintegy másfél millió forint értékben.

A férfival szemben lopás miatt indult büntetőeljárás. A bíróság megítélése szerint fennáll annak reális veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén folytatná a vagyon elleni bűncselekmények rendszeres elkövetését. Nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, ezért egy hónapra elrendelte letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés