Hirdetés
Hirdetés

Fellebbez az idős asszonyt agyonverő kovácsvágási férfi

| 2022. 09. 16. | 15:41:00
Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Fellebbez az idős asszonyt agyonverő kovácsvágási férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, akit az ügyészség a 2011 januárjában Kovácsvágáson történt emberölés elkövetésével vádolt meg – számolt be Miskolci Törvényszék a közleményében.

A törvényszék szerint a vádlott és élettársa mélyszegénységben éltek Kovácsvágáson, ezért a vádlott férfi eldöntötte, hogy a közelükben élő tehetős férfi édesanyjához – akiről feltételezte, hogy pénzt és értéktárgyakat szerezhet meg tőle – betör, és akár meg is öli.

A tervébe beavatta élettársát is. A vádlott tettét megelőzően kifigyelte a sértett napi rutinját, mozgását, valamint azt is, kik és milyen napszakban szokták látogatni.

A vádbeli éjszakán a sértett házához ment, és várta, hogy az asszony elaludjon, közben a villanyórát le-fel kapcsolgatta, de a sértett nem reagált erre. Miután a nő nyugovóra tért, az egyik ablak benyomásával behatolt a házba, és kutatni kezdett, majd a zajra felriadó sértettre támadt.

A sértett fejére mért ütéseket, majd a nyakát hátrafeszítve eltörte nyakcsigolyáit, végül a földön fekvő asszonyt többször fejbe rúgta.

Ezután gyertyát gyújtott, és úgy folytatta a kutatást, de értékeket nem talált, végül egy üveg bort vitt magával. A helyszínről menekülve levette cipőjét, amit később el is égetett, valamint borssal szórta fel az utat, hogy nyomára a szaga alapján se lehessen bukkanni.

A sértett asszony élettel összeegyeztethetetlen, súlyos sérüléseket szenvedett. A vádlott bántalmazását követően még néhány percig élt, ezalatt az élet kioltásával együtt járó fájdalmat és szenvedést messze meghaladó kínokat élt át.

A vádlott a büntetőeljárás során nem tett vallomást, élt a hallgatás jogával. Az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát, tagadta a bűncselekmény elkövetését, és állította, hogy egy összeesküvés áldozata.

A törvényszék a tanúvallomások, a bírói engedélyhez kötött leplezett eszközként beszerzett hangfelvételek tartalma, a genetikai és orvosszakértői vélemény és további bizonyítékok alapján teljességgel kizárta a másként történés lehetőségét, és a vádlottat négyszeresen minősülő emberölés bűntettében találta bűnösnek.

Megállapítható volt ugyanis, hogy a férfi előre kitervelten, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel követte el a bűntettet. A törvényszék kiemelte, hogy a vádlott csupán azért oltotta ki a sértett életét, hogy utóbb ne ismerje fel, ez pedig aljas célnak tekinthető. Mindezek alapján a törvényszék a vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

Hirdetés
Hirdetés