Hirdetés
Hirdetés

Öt és fél év a miskolci dohánybolti rablónak

| 2022. 09. 26. | 20:10:00
Késsel fenyegetőzött.
Öt és fél év a miskolci dohánybolti rablónak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülésen született határozat annak a vádlottnak az ügyében, aki a tényállás szerint 2022. május 29-én délelőtt Miskolcon az Újgyőri főtérnél egy arcát fedő egészségügyi maszkban bement egy dohányboltba, majd a magával vitt 12 centiméter pengehosszúságú kést a kezében tartva „ide a pénzt” kijelentést tett - olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében. 

Az alkalmazott a történtek hatására kinyitotta a pénztárgépet, ahonnan a férfi 111.565 forint készpénzt emelt ki, és két doboz szivarkát is magához vett, majd távozott az trafikból.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A férfit a Miskolci Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében bűnösnek mondta ki, mely bűncselekmény miatt 5 év 6 hónap szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a vádlott 64 éves kora ellenére még nem került összetűzésbe a törvénnyel, továbbá részletes, tényfeltáró beismerő vallomását, a hatóságokkal való együttműködését, valamint az okozott kár megtérültét is számításba vette. Súlyosító körülményként esett latba azonban, hogy egyre gyakoribbak a hasonló jellegű cselekmények. Az ítélet jogerős - zárul a törvényszék közleménye.

Hirdetés
Hirdetés