Hirdetés

Hirdetés

Elítélték a munkahelyi állványzatot ellopó borsodi férfit

borsodihir.hu

2022.10.27. 13:32

Elítélték a munkahelyi állványzatot ellopó borsodi férfit
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Tiszaújvárosi Járásbíróság döntött az ügyben.

Hirdetés

A Tiszaújvárosi Járásbíróság nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt ítélte el azt a férfit, aki munkahelyéről ellopta, majd eladta az állványzatot Tiszaújvárosban. A bíróság 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, valamint 600 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el – írja a Miskolci Törvényszék.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 júniusában a munkáltatója tiszaújvárosi telephelyéről szállított el közel másfél millió forint értékű állványzatot a lakótelepülésére, ahol azt sajátjaként, 600 ezer forintért értékesítette.

A vevőnek nem tudott arról, hogy az állványzat bűncselekményből származik. Később, 2021 szeptemberében a férfi ismét felpakolt egy közel azonos értékű rakományt, amelyet ismeretlen helyre akart szállítani, azonban a telephely portaszolgálata értesítette a vádlott felettesét, így a férfi visszafordult.

A terhelt több éve dolgozott ezen a munkahelyen, az ő feladata volt a szükséges állványzat fuvarozása a cég telephelyéről a munkavégzés helyére.

A büntetővégzés jogerős.
Tiszaújvárossikkasztásállványzat

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés