Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabálytalanul előzött, és balesetet okozott a szendrői férfi

| 2022. 10. 12. | 18:26:00
A rendőrség eltiltotta a vezetéstől.
Szabálytalanul előzött, és balesetet okozott a szendrői férfi
Hirdetés
Hirdetés

Az Edelényi Rendőrkapitányság szabálysértési hatósága gyorsított eljárás keretében pénzbirsággal sújtotta, és eltiltotta a vezetéstől azt a szendrői férfit, aki a 27-es főúton okozott balesetet – írja a police.hu. A sofőr október 6-án hajnalban haladt autójával Szendrőlád felől az otthona felé, amikor egy előtte haladó buszt akart megelőzni úgy, hogy azt már egy másik autó is megkezdte.

Mivel a busz mögött haladó kocsi a manővert már nem tudta volna befejezni – egy szemből szabályosan érkező autó miatt –, ezért a járművezető visszasorolt a busz mögé.

A szabálytalan sofőr viszont ezt a körülményt későn észlelte, és a karambol elkerülése miatt jobbra húzódott, így nekiütközött a busznak, majd az autónak is.

A baleset következtében mindhárom járműben jelentős anyagi kár keletkezett, és mindkét személyautót vezető sofőr könnyebben megsérült.

Az Edelényi Rendőrkapitányság közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése miatt 100 ezer forint pénzbírságot szabott ki a férfinak, és 10 hónapra eltiltotta a vezetéstől.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés