Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés: egy téglát vágott a férfihoz a megyaszói támadó

| 2022. 10. 04. | 13:35:00
Az idős sértett életveszélyes állapotba került.
Vádemelés: egy téglát vágott a férfihoz a megyaszói támadó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ellen a 26 éves férfi ellen, aki hozzávágott egy idős haragosához egy téglát – számolt be az ugyeszseg.hu. A vádirat szerint a vádlott 2021 áprilisában Megyaszón egy családi házban italozott, amely során az egyik férfi vendég a társaság több tagjával vitába keveredett, majd hazament az édesanyja lakására.

A vádlott másnap délelőtt megjelent a lakáson azért, hogy számon kérje a férfit az előző napi vita miatt: az utcán hangoskodott és verekedni hívta.

Az udvaron vendégként tartózkodott az időskorú sértett, aki a kiabálás és a trágár szóhasználat miatt azt kérte a vádlottól, hogy menjen el.

A 26 éves férfi azonban egy téglarakásról felvett egy egész téglát, és a tőle két méterre álló idős férfihez hozzávágta.

A sértett azonnal összeesett, családtagjai mentőt hívtak. Az idős férfi a bal vese roncsolódását, bevérzését szenvedte el, amely olyan súlyos fokú sérülés volt, hogy közvetett életveszélyes állapotba került, és a veséjét műtéti úton el kellett távolítani, ez maradandó fogyatékosságot eredményezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés