Hirdetés

Miskolci egyetemistákat is várnak a Campus Sportfesztiválra

Cívishír

2017.07.04. 08:50

Miskolci egyetemistákat is várnak a Campus Sportfesztiválra

Július 18-19-én rendezik.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem idén is megrendezi az egyik legnagyobb nyári sporteseményt, a Campus Sportfesztivált a hazai és határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói számára. Még lehet nevezni!

A Debreceni Egyetem nyári sportvetélkedőjén három sportágban versenyezhetnek a diákok: kispályás labdarúgás, strandröplabda, 3x3 kosárlabda. Érdekesség, hogy ettől az évtől rendhagyó módon már a Campus Fesztivál első napján kezdődik a megmérettetés, így az idei versenyt július 18-19-én rendezik meg DEAC pályáin. Nem titkolt célja ennek a két napnak, hogy a sportot és a sportolást népszerűsítse egy olyan közösségi eseményen, ahol a hazai és a határon túli felsőoktatási intézmények versenyzői, szurkolói kapcsolatot tudnak építeni egymással.

A Campus Sportfesztivál már tavaly is mintegy ezer sportoló egyetemistát vonzott Debrecenbe, visszatérőnek számítanak többek között a nyíregyházi, a miskolci, az egri, a budapesti és a gödöllői felsőoktatási intézmények hallgatói. Rajtuk kívül a határon túli diákok között is egyre népszerűbb a verseny, hiszen Kolozsvárról, Temesvárról, Nagyváradról és Csíkszeredáról is nagy az érdeklődés. 

A rendezvényre összesen 64 focicsapat, 64 kosárcsapat (32 férfi és 32 női), illetve 32 strandröplabda csapat nevezhet július 9-ig. A bajnoki cím, az oklevelek és az érmek mellett sportáganként több tízezer forint értékű sportszerutalvány a tét. 

 

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti