Nagyon sok pénzt kap a kiválóságért a Miskolci Egyetem

uni-miskolc.hu

2018.06.02. 12:18

Nagyon sok pénzt kap a kiválóságért a Miskolci Egyetem

Két programok valósítanának meg belőle.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Egyetem is bekerült  (10 másik magyar egyetemmel együtt) a „Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programba”, melyet a magyar kormány 2017-ben az „Új Nemzeti Kiválósági Program” keretében indított el. E programnak köszönhetően összesen 900 millió forintot nyertek el két kiemelt tématerületi program megvalósítására a 2018-as évben.

E két tématerület:

1. Természeti erőforrások optimalizálása korszerű technológiákra alapozva: energetikával, vízzel, anyagfejlesztéssel és smart technológiákkal kapcsolatos kutatások. Ennek a tématerületnek prof. dr. Szűcs Péter, az MFK dékánja a vezetője, aki a három műszaki karon a program keretében végzendő munkát fogja össze.

2. Creative Region: társadalmi és kulturális innovációk a regionális gazdaságfejlesztés és felzárkózás szolgálatában

A fenti tématerületet megvalósításában a négy humánkar vesz részt, ezek munkáját pedig dr. Illésné dr. Kovács Mária, a BTK dékánja koordinálja.

Amennyiben a Miskolci Egyetem 2018-ban teljesíteni fogja a kiválósági programban vállalt indikátorokat, akkor komoly esély mutatkozik arra, hogy az egyetem a Kiválósági Program 2019. és 2020. évi folytatásában is részt vehet majd.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés