Hirdetés

Az Európai Egyetemi Játékokkal kapcsolatban tartottak ülést Mádon

unideb.hu

2021.12.21. 11:33

Az Európai Egyetemi Játékokkal kapcsolatban tartottak ülést Mádon
(Fotó: unideb.hu)

Egy új nemzetközi sportesemény elindításáról is döntöttek.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem közösen rendezi meg 2024-ben az Európai Egyetemi Játékokat. Mint az korábban elhangzott: még soha nem rendeztek Magyarországon ilyen nagyszabású sporteseményt. Az Európai Egyetemi Játékok szervezése kapcsán a Debreceni Egyetem Operatív Szervezőbizottsága kihelyezett ülést tartott december közepén, Mádon – írja a hirek.unideb.hu.

Az eseményen Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója mellett részt vettek a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás (SET) Központjának, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének (DESKI), illetve a Sportgazdasági és Menedzsment Intézet szakemberei. 

Balogh László, a DESKI igazgatója elmondta, a bizottsági ülésen szó volt azokról a feladatokról, amelyeket a 2024-es játékok megnyitójáig el kell végezni. Az ülésen elhangzott az is, hogy a sikeres rendezéshez megfelelő létszámú szervezői háttérre és támogatói csapatra van szükség. A Debreceni Egyetem a soron következő Európai Egyetemi Játékokra öt sportágban küld versenyzőket jövőre a lengyelországi Lódz-ba. Őket egy szakmai csapat is elkíséri, hogy tanulmányozzák a szervezők munkáját. 

–Tervezzük egy saját nemzetközi sportbrand létrehozását is V4 Campus Sportfesztivál néven. Ezt a sporteseményt a 2024-es Európai Egyetemi Játékok előrendezvényeként, a visegrádi országok részvételével tartanánk meg a Campus Fesztivállal párhuzamosan. 2023-ban 3x3-as egyetemi Eb-t és frizbi egyetemi világbajnokságot is rendezünk. El kell készíteni egy úgynevezett megvalósíthatósági tanulmányt, amiben pontosan meghatározzuk, hogy milyen létesítmény- és humánerőforrásokkal rendelkezünk. A Debreceni Egyetem és a város a sportinfrastruktúra terén nagyon jól áll, de még lesznek fejlesztések – nyilatkozta az intézetigazgató.

Balogh László hozzátette az Európai Egyetemi Játékokra nagy szervezőcsapatra van szükség, ehhez körülbelül ötszáz önkéntest toboroznak, akik a testnevelő, a gyógytestnevelő, a sport- és rekreációszervező szakos hallgatók közül kerülhetnének ki. 

A Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem, a két város önkormányzata, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, valamint a sportági szakszövetségek 2018 januárjában nyújtottak be pályázatot az Európai Egyetemi Játékok megrendezésére. Húsz sportágban több mint negyven ország 400-500 egyeteméről mintegy hatezer sportoló vehet majd részt a nagyszabású sporteseményen. 
miskolci egyetemDebreceni EgyetemEurópai Egyetemi Játékok

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés