Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszú kiakadt az úszószövetségre

| 2017. 05. 31. | 11:33:00
Férje se rejtette véka alá a véleményét.
Hosszú kiakadt az úszószövetségre
Hirdetés
Hirdetés

Keményen bírálta a Nemzetközi Úszószövetséget Hosszú Katinka az úszóvilágkupa szabályainak átalakítása miatt- írja a hvg.hu. 

A portál megjegyzi: a változtatással gyakorlatilag lőttek a speciális edzésmódszerének.

A FINA által bevezetett – állítólag az úszók és edzőik részéről is pozitívan fogadott – változtatás egyik legfontosabb eleme az, hogy

egy-egy világkupa-fordulóban egy úszó csak négy számban indulhat majd.

A háromszoros olimpiai bajnok és edző-férje azért jelezte felháborodva a Facebookon, hogy nem ért egyet az új szabállyal, mert ez tönkreteszi az utóbbi évek alatt kidolgozott, speciális edzésmódszerüket – minél több számban indulni, s begyakorolni a különféle versenyszituációkat –, de anyagilag is rosszabbul járhatnak.

Innovatív ötlet a FINA részéről???! Maximum 4 start per úszó állomásonként a Világkupán??! Gratulálok FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén...de mást nem"

– füstölgött bejegyzésében Hosszú Katinka, aki tavaly összesen 103 érmet nyert a kilenc világkupa-forduló alatt, amelyből 73 arany volt. Az eredményeiért 110 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtött be, a sorozat legeredményesebbjeként pedig megkapta annak 100 ezer dolláros különdíját is.

Hosszú edzője és férje, Shane Tusup is megosztotta véleményét a szabályváltozásról.

Azt írta:

összetöri a szívét, hogy végignézte azt a hatalmas munkát, amit az úszó végigcsinált, amivel versenyelőnyhöz jutott az ellenfeleivel szemben, és ezért cserébe a sportágat irányító szervezet nem elismeri, hanem inkább visszahúzza.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés