Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics hazai pályán volt Dubajban is

2019.02.27. 15:07

Fucsovics hazai pályán volt Dubajban is
Marci a szép győzelem után (Fotó: magánarchívum/Facebook)

A nyíregyházi ász már negyeddöntős.

Hirdetés

A második meccsét is megnyerte a dubaji ATP 500-as viadalon Fucsovics Márton. A 2,9 millió dollár (812 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tornán a világranglistán karriercsúccsal 35. magyar játékos második mérkőzésén a német Jan-Lennard Struff-fal találkozott, aki az első fordulóban meglepetésre a hetedik helyen kiemelt kandai Milos Raonicot búcsúztatta. Eddigi egyetlen meccsüket az 54. helyen álló Struff nyerte a 2014-es heilbronni challenger-torna döntőjében.

Második mérkőzésükön a 27 éves magyar sima adogatójátékokkal kezdett, aztán kihasználta harmadik bréklabáját, és 4:2-re elhúzott. A folytatásban magabiztosan tartotta előnyét, majd - a 28 éves Struff első bréklabdáját hárítva - kiszerválta a 43 perces szettet.

A második felvonásban a nyíregyházi teniszező kétszer is elvette a német adogatását, 4:0-ra meglépett. Innen már nem volt visszaút a bréklabdáig sem jutó Struff számára, aki még kétszer hozta ugyan a szerváját, de 1 óra 15 perc elteltével Fucsovics lezárta a mérkőzést.

Sikerült maradéktalanul megvalósítani a taktikát, tudtam, hogy a meccs kulcsa az lesz, hogy jól ritörnözzek, minél több adogatását visszaadjam. Az alapvonalról nagyon stabilan játszottam és a fontos pillanatokban ki tudtam használni a lehetőségeimet. Hihetetlen, hogy mennyi magyar szurkolt nekem a lelátóról, köszönöm! Gyertek holnap is!

- hálálkodott a nyíregyházi sportoló a Facebookon.

Fucsovicsra a nyolc között a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer vagy a spanyol Fernando Verdasco vár.

 

teniszFucsovics Márton

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés