Hirdetés
Hirdetés

Családi erőszakról vallott Szilágyi Liliána – az ügyet a szövetség is felkapta

| 2021. 12. 30. | 20:39:00
Szilágyi Liliána állítása szerint őt is és édesanyját is verte az édesapja.
Családi erőszakról vallott Szilágyi Liliána – az ügyet a szövetség is felkapta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által, akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadást kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve

– írta december 29-én közösségi oldalán Szilágyi Liliána, Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok magyar úszó.

„Az apámnak is minden bizonnyal lesz erre válasza. Az apámnak, a jómódú, tökéletes modorú ügyvédnek és a gyerekekkel foglalkozó úszóedzőnek. Akiről valószínűleg senki nem hinné, hogy a négy fal között milyen az igaz énje valójában" – vallott még tovább magánéletéről az elismert úszó.

Az édesapja december 30-án nyílt levélben válaszolt is! Az írást változtatás nélkül közöljük:

Ezzel nem lett vége az ügynek, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor is belefolyt a dolgokba.

Wladár december 30-án elrendelte a szövetség fegyelmi és gyermekvédelmi bizottságának vizsgálatát Szilágyi Zoltán edzői tevékenységével kapcsolatban.

 

A szakvezető közleményében a következőket írta:

"Ezt az ügyet is a lehető legalaposabban szeretnénk kivizsgálni, hogy a végén felelős döntés születhessen. Az első reakcióm a megdöbbenés volt egyébként, a következő pedig az elszántságom újbóli megerősítése: nem elég, hogy a sportág jelenében tiszta viszonyokat tartunk fenn, a múlt feltárása vezethet el a megtisztuláshoz."

Hirdetés
Hirdetés