Hirdetés

Nagy meccset játszott a legjobb magyar teniszező

MTI

2022.04.22. 18:02

Nagy meccset játszott a legjobb magyar teniszező
Fotó: Facebook/Fucsovics Márton

Top 10-es játékos volt az ellenfele.

Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics Márton a nyolcaddöntőben búcsúzott a 2,66 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 53. magyar játékosra a negyedik kiemelt Cameron Norrie (10.) várt, és eredetileg csütörtökön csaptak volna össze. A folyamatos esőzés miatt azonban csúszott a program a Real Club de Tenis Barcelona 1899-ben, így a győztesre pénteken még egy meccs vár később.

A brit Norrie mindhárom korábbi meccsükön legyőzte a 30 éves nyíregyházi teniszezőt. Legutóbb, tavaly októberben 7:6, 6:1-re nyert a bécsi fedett pályás versenyen.
A negyedik csatában 4:4-ig Fucsovicsnak kellett két bréklabdát hárítania, ettől eltekintve stabil adogatójátékok követték egymást. Ekkor viszont a Johannesburgban született és Új-Zélandon felnőtt ellenfél - aki főként kemény pályán remekel - néhány rontott ütéssel elbukta az adogatását, így 5:4-nél a magyar a szettért szervált. Maratoni gém következett, amely 33 labdamenetet hozott, Fucsovicsnak nyolc játszmalabdája volt, de egyikkel sem tudott élni, még cselesen alulról ütött adogatással sem. A 26 éves Norrie visszabrékelt, 6:5-re fordított, majd egy újabb brékkel megnyerte az 1 óra 14 perces szettet.

A folytatás ugyanúgy kiegyenlített küzdelmet hozott és elsőként ismét Fucsovics jutott brékelőnyhöz. Ezúttal 5:4-nél fogadóként volt játszmalabdája, de nem élt vele, majd kiszerválni sem tudta a szettet. A rövidítés nagyon rosszul kezdődött, mert Norrie 3-0-ra elhúzott, azonban a magyar játékos nem adta fel, 6-4-re fordított, viszont a játszmalabdáknál ismét megremegett a keze.

A drámai végjátékban Fucsovics további két lehetőséget hagyott kihasználatlanul, míg Norrie egy meccslabdát, végül Fucsovics bírta jobban idegekkel a rövidítés befejezését.

A harmadik játszma is végig szoros volt, 4:4-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor Norrie-nak sikerült fogadóként nyernie, majd kiszerválta a mérkőzést, amely 3 óra 25 percig tartott.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Cameron Norrie (brit, 4.)-Fucsovics Márton 7:5, 6:7 (9-11), 6:4
teniszFucsovics Márton

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés