Hirdetés

Tour de Hongrie: holland siker a Sárospatak-Nyíregyháza szakaszon

| 2022. 05. 13. | 20:44:00
Fabio Jakobsen összetettben is az élre állt.
Tour de Hongrie: holland siker a Sárospatak-Nyíregyháza szakaszon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fabio Jakobsen nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszát pénteken, ezzel az összetettben is az élre állt. Az etap legjobb magyar helyezését Karl Ádám szerezte meg.

A sárospataki rajt előtt az elmúlt napi meleghez képest lényegesen hűvösebb idő várta a kilátogatókat és a mezőnyt, ráadásul a rajt előtt röviddel az eső is megérkezett.

Összesen 126-an vágtak neki a Nyíregyházáig tartó 154 kilométeres, 565 méter szintkülönbséget tartalmazó távnak, amely során Erdőbényén hegyi hajrá, majd Tokajban és Kemecsén gyorsasági részhajrá várt a mezőnyre.

Az eső ellenére is sokan buzdították a versenyzőket az út mentén, Erdőbényén például zászlókkal fogadták a bringásokat. Nem volt egyszerű a nap szökésének kialakulása, a magyar válogatott Solymosi Márton megkísérelt belekerülni, a piros trikós Aaron van Poucke pedig a hegyi hajrá megnyeréséig volt érdekelt az elmenésben. Végül négyen maradtak az élbolyban, amelyet két percre engedett el a mezőny.

A záró nyolcvan kilométeren belül egy vonat áthaladása akasztotta meg rövid időre a kerékpárosokat, akik ezt követően az eső elállásának örülhettek, de a véghajrá egyik szereplőjének várt olasz Matteo Moschetti így is bukott.

A szökevényeket a várakozásoknak megfelelően könnyedén érte utol a mezőny 16 kilométerrel a cél előtt, és ezúttal probléma nélkül jutott el a sprintig. A World Tour-vonatok között egy időre feltűnt a magyar válogatott, majd Karl Ádám a BikeExchange sora mögé állt be. A mezőnyhajrában - akárcsak csütörtökön Hajdúszoboszlón - Fabio Jakobsen diadalmaskodott, legjobb magyarnak pedig ezúttal is Karl bizonyult.

A vasárnapig tartó, 905 kilométer össztávú magyar körversenyen szombaton a Kazincbarcika környéki 177 kilométeres etap következik három hegyi hajrával és 1325 méter szintkülönbséggel.

Hirdetés