Hirdetés

Hirdetés

Nézze meg! Az ember aki átugrik 6,21 méter magasságon

2022.07.25. 10:36

Nézze meg! Az ember aki átugrik 6,21 méter magasságon
Armand Duplantis (Fotó: worldathletics.org)

Jövőre Budapest ad otthont a seregszemlének.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban, az Oregon állambeli Eugene-ben rendezték meg az elmúlt tíz napban az atlétikai világbajnokságot. Ezt eredetileg egy évvel korábban, 2021 augusztus 6. és 15. között rendezték volna meg, ám a a 2020. évi nyári olimpiai játékok elhalasztása miatt új időpontot kellett keresni. A csúszásra gyógyír, hogy egy világcsúcs miatt örökre emlékezetes marad ez a világbajnokság.

Az utolsó versenynapon két világcsúcs is született. Rúdugrásban Armand Duplantis saját márciusi rekordját adta át a múltnak: a svédek olimpiai bajnoka a belgrádi fedett pályás vb-n elért 6,20 méteres eredményét javította meg egy centiméterrel. A nigériai Tobi Amusan a 100 gát elődöntőjében 12.12 másodperccel állított fel új csúcsot, melyet a döntőben 12.06 másodpercre javított, ezt azonban a megengedettnél nagyobb hátszél miatt nem hitelesítették.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke átadta a stafétát Gyulai Miklósnak, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének: jövőre Budapest lesz a házigazdája Magyarország történetének legnagyobb sporteseményének.

atlétikaUSAvilágcsúcs

Hirdetés

Hirdetés